На Буковині побільшало медиків

05.07.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Цьогоріч Чернівецький медичний коледж БДМУ Фрозіни Кузик випустив 281 молодшого медичного спеціаліста.

Серед загального числа випускників 148 – спеціалісти з «Лікувальної справи», 17 з яких є відмінниками навчання, та 133 спеціалісти з «Сестринської справи», серед яких 9 відмінників навчання.

Чимало випускників Чернівецького медичного коледжу є лауреатами премій, переможцями багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, учасниками обласних та міських змагань з різних видів спорту, зокрема отримували першість з волейболу, футболу, баскетболу тощо.

Крім чималої кількості випускників, свідченням популярності даного медичного коледжу серед молоді, охочої отримати освіту, також є те, що наразі в ньому продовжують навчання ще 1111 студентів, з-поміж них: 750 (70 %) - мешканці сільської місцевості.

Уваги також заслуговує те, що у загальному числі студентів Чернівецького медичного коледжу є велика соціальна група: 19 - сиріт, 92 - напівсиріт, 45 - інвалідів І-ІІ груп та інвалідів дитинства, 110 -  студенти з багатодітних сімей, 161 - діти трудових мігрантів.

22 червні в палаці «Академічний» відбулись урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам 2018 року Чернівецького медичного коледжу БДМУ.

Насамперед до випускників, їхніх батьків, педагогічного колективу та гостей свята з вітальними словами звернулась директор коледжу Фрозини Кузик, висловивши вдячність усім причетним до формування молодої медичної еліти нашого краю, та побажала випускникам успішно скористатись здобутими знаннями й досягнути досконалості у професійній діяльності.

Окремо теплі слова вітань та побажань пролунали від гостей свята - директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксани Андрієць, ректора ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» Тараса Бойчука, директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксани Палійчук, голови Асоціації медичних сестер Чернівецької області Віоріки Рошки тощо.

Під час заходу кращі випускники, зокрема Георгій Паладян, Анастасія Ніщеменко, Олександр Лазурко, Світлана Семенюк, Іван Красовський та Михайло Красовський, урочисто виголосили клятву вірно служити медицині й людям.

На завершення свята гості, батьки та викладачі мали нагоду побачити театралізовані композиції, послухати пісні у виконанні випускників медколеджу та їхніх молодших колег.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews