Управління Держпраці у Чернівецькій області нагадує роботодавцям про відповідальність і штрафи

10.07.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до роботодавців Буковини й нагадує: за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи-підприємці, котрі використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність.

30 мінімальних зарплат за кожного працівника (111 690 гривень) у разі:

фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору;

оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час;

виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску.

10 мінімальних зарплат за кожного працівника (37 230 гривень) за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

10 мінімальних зарплат за кожного працівника  (37 230 гривень) за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

3 мінімальні зарплати(11 690 гривень), якщо зафіксовано порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як на один місяць, виплата їх не в повному обсязі.

1 мінімальна зарплата (3 723 гривні) за порушення інших вимог трудового законодавства, крім передбачених вище.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews