На Буковині підбили підсумки весняно-літньої нерестової заборони

12.07.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У 2018 року під час весняно-літнього нерестового періоду Чернівецьким рибоохоронним патрулем було посилено державний нагляд (контроль) за станом охорони, використання і відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах Чернівецької області та на Дністровському водосховищі в межах Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської та Вінницької областей.

За вказаний період на рибогосподарських водоймах підконтрольних Управлінню Державного агентства рибного господарства у Чернівецькій області інспекторським складом та головними спеціалістами відділу іхтіології та регулювання рибальства проведено 130 рибоохоронних заходів, у тому числі 60 рейдів спільно з представникамиГоловного управління Національної поліції у Чернівецькій області, Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, обласної організації УТМР та громадськості(в 2017 році – 68 рибоохоронних заходів).

В результаті таких заходів було у 2018 році викрито 313 порушень рибоохоронного законодавства, тоді як у 2017 році зафіксовано – 117.

Збитки рибному господарству нараховані державними інспекторами склали 88 383 грн., натомість в 2017 році – 156678 грн.

За постановами інспекторів рибоохорони розраховано штрафів на суму 33 097 грн., а в 2017 році – 5620 грн.

Також за час нерестової заборони 2018 року у порушників було вилучено 202,8 кг водних біоресурсів та 333 заборонених знарядь лову, затримано 5 транспортних засобів.

Чернівецький рибоохоронний патруль висловлює подяку небайдужим громадянам, представникам ГС «Народний порядок», ГО «Громада Рибалок Буковини», Чернівецької обласної федерації риболовного спорту, які брали участь у рибоохоронних заходах під час весняно-літньої нерестової заборони.

Управління Держрибагентства у Чернівецькій області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Крім того, зазначаємо, якщо Ви помітили порушення на внутрішніх водоймах Чернівецької області та Дністровському водосховищі в межах Чернівецької, Хмельницької, Вінницької та Тернопільської областей - прохання терміново повідомляти за номером цілодобової телефонної «гарячої лінії» відомства: 066-067-38-69.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews