Місцеві бюджети Чернівецької області отримали додаткові 78,9 мільйонів гривень

13.07.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За перше півріччя нинішнього року до місцевих бюджетів надійшло 1242,5 млн. грн. податків. Планові показники затверджені органами самоврядування виконано на 106,8%, у розпорядження місцевих громад краю понадпланові завдання надійшло 78,9 млн грн.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Серед основних джерел, які наповнюють місцеві бюджети залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 809,9 млн. грн., що на 60,5 млн. грн. більше, доведеного завдання.

Наступним за рівнем надходжень став єдиний податок. «спрощенці» сплатили до бюджету 179,4 млн. грн., що на 13 млн. грн. більше планових показників.

Також суттєво наповнює місцеві бюджети майнові податки - 150,9 млн. грн., а це земельний податок та орендна плата за землю – 137 млн. грн., податок на майно відмінне від землi – 12,8 млн. грн. та податок на транспорт – 1,1 млн. грн.

Крім того місцеві бюджети від бізнесменів Буковини отримали акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів -  57,2 млн. грн., за користування лісом, надрами й водою – 16,7 млн. грн., податку на прибуток – 14,8 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 6,2 млн. грн.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews