Чернівецький міський пляж у списку тих, де не можна купатися

13.07.2018 17:15   Джерело: ТРК «Буковина»
Опубліковано : Буковинський Новинар

Відповідний перелік пляжів 9 липня опублікував Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України. 

ІЛОНА ЗАХАРУК, ЖУРНАЛІСТ: «Першого червня цього літа відкрили міський пляж. На той момент у Чернівецькому лабораторному центрі дозволи купатися у р. Прут. Тепер на сайті МОЗ України з’явилася інформація про те, що тут купатися заборонено. Попереджувальних знаків про це немає»

Начальник Чернівецької міської рятувальної станції на воді розповів, що, після попередження, рятувальники розставляють спеціальні знаки біля кожного спуску до води та попереджують про небезпеку з радіовузла.

ВАСИЛЬ МАНИК НАЧАЛЬНИК ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РЯТУВАЛЬНОЇ СТАНЦІЇ НА ВОДІ: «Цього літа на початку червня була 1 заборона від санстанції про те, що купатися в р. Прут тимчасово заборонено. Після тої заборони, як пішли дощі, вода піднялась, таблички були зняті і по сьогоднішній день відміну заборони нам ніхто не повідомляв, нічого»

У Чернівецькому лабораторному центрі проводять дослідження води з Прута 2 рази на місяць. Останні результати є за 25 червня. Відбір проб води цього сезону робили з травня по липень.

ОКСАНА ЖУК, ЗАВІДУВАЧ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ЛАБОРАТОРНОГО ВІДДІЛУ ДОСЛІДЖЕНЬ ДУ «ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МОЗ УКРАЇНИ»: «Станом на цей час ми відібрали 12 проб річкової води, у 7 пробах були встановлені відхилення по бактеріологічних показниках. Були встановлені перевищення індексу ЛКП і встановлене перевищення наявності кишкової палички. Тобто це обмежує людину відпочинку на воді, тобто в купанні. Що про це говорить? Це є можливість інфікування, яке передається водним шляхом. Тобто можуть викликатися гастроколіентеріти».

РІТА КАЙЗІ, ЧЕРНІВЧАНКА: «Вони кожного року говорять, що не можна купатися. Я хочу сказати, раніше навіть у будній день було більше, а зараз люди мало ходять, мало купаються»

МАР’ЯНА ІВАНОВА, ЧЕРНІВЧАНКА: «Я живу тут 4 роки в Чернівцях і кожного літа намагаюся приходити на пляж цей міський. Купатись страшно, якщо чесно. Читала інформацію, що заборонено, та і вода не дуже приваблює, якщо чесно».

Останній раз працівники Чернівецького лабораторного ценетру МОЗ України взяли проби води з Прута 10 липня. Результати аналізу будуть відомі у понеділок.

Ілона Захарук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТРК «Буковина»