У дитсадках Чернівців зросла вартість харчування

14.07.2018 12:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

З 2 липня у дошкільних навчальних закладах Чернівців зросла плата за харчування. 

Для однієї дитини 2-річного віку відтепер складає 13.20 гривень, досі було – 10.20 гривень. Також з 14.70 до 18.60 гривень подорожчало харчування для дітей дошкільного віку, пише прес-служба міськради.

У ясельних санаторних групах спеціалізованих ДНЗ плата підвищилася з 14,8 гривні до 16,8 гривні, у санаторних групах дитсадків – з 18,3 до 22,2 гривні.

Як повідомила головний спеціаліст відділу дошкільної освіти управління освіти міської ради Любов Гаврилова, наказом по управлінню від 27.06.2018 року № 263 розмір батьківської плати за харчування дітей збільшено, враховуючи розрахунки бухгалтерів групи харчування централізованої бухгалтерії управління освіти.

Згідно пункту 1 рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 23.12.2015 № 721/26 "Про розмір плати батьків за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах м. Чернівців" розмір плати батьків за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах м. Чернівців складає 60% від вартості харчування на день.

Згідно пункту 3 цього ж рішення конкретний розмір батьківської плати встановлюється наказом управління освіти Чернівецької міської ради, виходячи із фактичної вартості, яка склалася за попередній квартал і переглядається щоквартально. Щорічно у грудні управління освіти наказом встановлює розмір батьківської плати і щоквартально його переглядає. Попереднє збільшення розміру батьківської плати за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Чернівців відбулося у листопаді 2017 року.

Довідково

Відповідно до статті 35 пункту 5 Закону України "Про дошкільну освіту"батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному закладі дошкільної освіти у розмірах, визначених органами місцевого самоврядування або відповідними органами управління.

Відповідно до пункту 2.2 розділу 1 Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах затверджених наказом МОН України від 21.11.2002 р. № 667 (зі змінами від 25.07.2005 р. № 431) розмір плати за поданням дошкільного навчального закладу встановлюють місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування або підприємства, організації та установи, які перебувають у державній (комунальній) формі власності і мають у своєму підпорядкуванні дошкільні навчальні заклади, один раз на рік з урахуванням матеріального стану сім’ї та режиму роботи закладу. Вони можуть встановлювати додаткові пільги щодо батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів, підприємств, організацій, установ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець