У Чернівецькій області оцінюватимуть землю по-новому

24.07.2018 07:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області наголошують, що з 17.07.2018 набрав чинності наказ Мінагрополітики та продовольства України від 27.03.2018 № 162, яким внесено зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затверджений наказом Мінагрополітики та продовольства України від 25.11.2016 № 489.

Цим Порядком передбачено, що з 17.07.2018  при розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок буде застосовуватись коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), із значенням 3,0, якщо інформація про земельні ділянки не внесена до відомостей Державного земельного кадастру, та якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель.

Нові коефіцієнти вплинуть на нормативну оцінку землі всіх категорій та землі населених пунктів, окрім земель сільгосппризначення та земельних ділянок водного фонду, що використовуються для риборозведення. Тож ці зміни не впливають на розмір податку сільгосптоваровиробників — платників єдиного податку 4 групи.

Нагадаємо, що відповідно до п. 3 Розділу ІІ Порядку №489 нормативна грошова оцінка всіх категорій земель та земельних ділянок населених пунктів (за винятком земель сільгосппризначення та земельних ділянок водного фонду, що використовуються для риборозведення) визначається згідно з формулою.

Визначення нормативної грошової оцінки одного квадратного метра земельної ділянки населених пунктів:

         В х Нп

Цн = ---------- х Кф х Км, (1)

            Нк

де

Цн - нормативна грошова оцінка квадратного метра земельної ділянки (у гривнях);

В - витрати на освоєння та облаштування території з розрахунку на квадратний метр (у гривнях); Нп - норма прибутку (6%); Нк - норма капіталізації (3%);

Кф - коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки;

Км - коефіцієнт, який характеризує місце розташування земельної ділянки.

Відповідно до п. 2 Приміток до дод. 1 до Порядку №489, якщо у відомостях Держземкадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), застосовувався  із значенням 2,0. З 17.07.2018 р. цей коефіцієнт становить 3,0.

Наказ № 162 опубліковно у бюлетені «Офіційний вісник України» від 17.04.2018 № 30.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews