На Буковині близько 75% свідоцтв про народження видають у пологових будинках

24.07.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За півроку в Чернівецькій області відділи державної  реєстрації актів цивільного стану видали 2504 свідоцтв про народження, 1858 безпосередньо у закладах охорони здоров’я.

Нагадаємо, з 2015 року  Міністерство юстиції України запустило пілотний проект щодо можливості реєстрації народження дитини одразу в пологовому будинку.

За загальним правилом для реєстрації необхідні такі документи:

  • медичне свідоцтво про народження, що видається закладами охорони здоров’я, де приймаються пологи (або медичну довідку про перебування дитини під наглядом лікувального закладу, у разі народження дитини поза закладом охорони здоров’я);
  • паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них);
  • свідоцтво про шлюб як документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини.
  • Якщо  батьки дитини не перебувають в шлюбі, вони обов’язково повинні подати спільну заяву про встановлення батьківства. Це можна зробити одночасно з реєстрацією народження дитини. За відсутності спільної заяви батьків прізвище та громадянство батька дитини зазначається за прізвищем та громадянством матері, а ім’я та по батькові дитини записується за її вказівкою.

Надалі  Мін’юст  планує розширити  коло послуг, які будуть доступні батькам у пологових будинках, зокрема  запровадити - онлайн-реєстрацію  народження дитини. Випробовують таку можливість у Києві, Міністерство юстиції забезпечує реєстраторів у медзакладах сучасними планшетами, завдяки яким   можна буде миттєво передати відомості для проведення невідкладної державної реєстрації малюка та реєстрації місця проживання.

За матеріалами Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews