Чи можуть відбутися нові вибори мера Чернівців?

29.07.2018 12:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Наступним міським головою точно буде Олексій Каспрук, переконаний народний депутат Микола Федорук. Про це він заяивив у програмі "Політика" на телеканалі ТВА. 

Нардеп також розповів, коли можуть відбутися вибори мера.

"Розказали про якісь 165 днів і, мовляв, буде міський голова. Це нісенітниця. Так, у законі написано, що за 90 днів після звернення секретаря міської ради після усунення Верховна рада має призначити вибори. Доповідаю як член комітету, який розглядає ці питання і виносить їх у сесійний зал. Якщо є звернення одного із фігурантів справи, то комітет не розглядає питання про вибори до завершення судових процесів. Так що запрягайтеся і не думайте. що ви на три місяці. Працювати доведеться більше", - сказав Микола Федорук.

Також нардеп вважає, що вибори мера найближчим часом не призначать, бо цього не хочуть у Верховній раді. 

"На сьогодні на розгляд у сесійну залу внесено понад 90 постанов проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів. Наприклад, у Луцьку вже два роки як помер міський голова, але вибори досі не призначені. Тому що наші партнери по коаліції не хочуть перед президентськими виборами заміряти рейтинг своїх партій. Я думаю, так буде і в Чернівцях", - розповів Микола Федорук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews