На минулому тижні на Буковині пятеро людей вчинили самогубство

31.07.2018 17:15   Джерело: Буковина
Опубліковано : Буковинський Новинар

Про це повідомляє Управління цивільного захисту обласної державної адміністрації.

АНАТОЛІЙ ХОМІК, ПРАКТИКУЮЧИЙ ПСИХОЛОГ: “Причин суїцидів розрізняють багато, це може бути фінансові проблеми, це може бути розлучення, нерозділене кохання. По відношенню до цих людей, яких врятовано є багато демонстративних суїцидів, навіть вченими доведено, що більше 60 % люди не хотіли покінчувати життя, вони просто хотіли налякати, шантажувати, бо навіть таким наміром показати, що їм потрібна допомога”.

ДМИТРО ЗАНЯ, ЖУРНАЛІСТ: “24 липня хотинчанин на підпитку посварившись з дружиною вилив на себе каністру керосину та підпалив себе. Усе це відбулося на очах жінки.  Чоловіка відвезли до лікарні.  Він отримав 60% опіків, лікарям не вдалося врятувати йому життя”.

АНАТОЛІЙ ХОМІК, ПРАКТИКУЮЧИЙ ПСИХОЛОГ: “Суциїдальна поведінка є двох видів, є внутрішня, коли людина це обдумує, вона фантазує, яким чином це має відбуватися. Є зовнішня, коли вона це демонструє. Жінки здебільшого здійснюють це через виживання таблеток, поріз вен, аби не пошкодити обличчя. Чоловіки вдаються до важких методів, коли стрибання з моста, смерть через повішення”.

ДМИТРО ЗАНЯ, ЖУРНАЛІСТ: “З початку року у Чернівецькій області 51 людина вчинила самогубство. 47 чоловіків та 4 жінки. А за минулий рік 105 людей вкоротили собі віку”.

ОЛЕКСАНДР ПАВЛЮКОВИЧ в.о. завідуючого відділу експертизи трупів КМУ «Обласне бюро судово-медичної експертизи»: “Здебільшого, є періодична циклічність цих суїцидів. Як нами  в минулі роки було досліджено і підраховано, в середньому приблизно у весняно-літній період зростає кількість суїцидів. В осінньо-зимовий навпаки знижується. За проміжок часу з 2008 щороку у Чернівецькій області зустрічається близько 110-120 випадків суїцидів. Говорити про збільшення суїцидів нема такої можливості. Вона як була так і залишається стабільною. Щодо розбивки по дням, коли най частіше зустрічаються випадки суїцидів, то це вівторок середа, але сому це відбувається саме у цей час, можливо навантаженням людей, або іншими чинниками достеменно не відомо”.

Нагадаємо, 26 липня поліцейські врятували хлопця, який хотів вистрибнути з вікна 10 поверху.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковина