На Буковині Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми

31.07.2018 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

30 липня відзначають Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми. Цьогоріч інформаційна кампанія відбулася під єдиним для усіх регіонів гаслом «#протиДІЙ торгівлі людьми».

В Чернівецькій області заходи до Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми розпочалися 29 липня на кордоні України з Румунією. Департамент соцзахисту населення обласної державної адміністрації спільно з прикордонниками та громадською організацією «Сучасник плюс» поспілкувалися з подорожуючим особами на міжнародному автомобільному пропускному пункті «Порубне». Українською, румунською, англійською, болгарською, російською мовами поінформували про ризики та небезпеки торгівлі людьми, поширили буклети з телефонами «гарячої лінії» 527.

Організатори акції охопили близько 100 автомобілів з пасажирами, 6 з яких повідомили, що планують звернутись за консультацією щодо отримання допомоги.

30 липня представники Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації спільно із суб’єктами Національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Чернівецькій області та громадською організацією «Сучасник плюс» у сквері поблизу Соборній площі провели інформаційну кампанію, присвячену Всесвітньому дню боротьби із торгівлею людьми, під гаслом «#протиДІЙ торгівлі людьми».

Участь у заході взяли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Савкін, представники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, Чернівецького обласного молодіжного громадського об’єднання «Сучасник плюс», відділу організації надання соціальних послуг Чернівецького обласного центру зайнятості, Чернівецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги ОКУ «Соціальний центр матері та дитини І.Ковальського», Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, Управління Державної міграційної служби України в Чернівецькій області, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій.

Акція пройшла у форматі «Лабіринт можливостей», і  її основна мета - підвищення обізнаності населення області щодо проблеми сучасного рабства. Учасники лабіринту отримали реальні історії вербування, знайшли вихід із ситуації потрапляння в торгівлю людьми, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування та перевірили власні знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Основне завдання, яке ставили перед собою організатори акції, докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль, потрапили у ризиковану ситуацію, але й проінформувати максимальну кількість людей мешканців області про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews