Буковинським абітурієнтам надаватимуть кредит на вищу освіту

01.08.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Відповідно до Положення про надання з обласного бюджету пільгового кредиту для здобуття вищої освіти кредит можуть отримати жителі Чернівецької області віком до 35 років, які навчаються у вищих навчальних закладах, що функціонують на території Чернівецької області.

Рішення щодо визначення осіб, яким надаватиметься з обласного бюджету кредит для здобуття вищої освіти, приймається відповідною комісією щороку в серпні місяці.

На розгляд комісії подаються документи:

1. Заява.

2. Копії документів про освіту (для абітурієнтів).

3. Довідка з вузу, в якій зазначається курс, спеціальність, форма навчання, вартість оплати за навчальний рік.

4. Копія залікової книжки (для студентів).

5. Довідка про склад сім’ї.

6. Довідка про доходи членів сім’ї.

7. Акт обстеження житлово-побутових умов сім’ї.

Кредит надається на підставі угоди між його одержувачем, вищим навчальним закладом та банком, уповноваженим обслуговувати касове виконання (уповноважений банк - Чернівецьке обласне управління АТ «Ощадбанк»).
Сума кредиту повертається із оплатою 3 відсотків річних протягом 15 років, починаючи з дванадцятого місяця після закінчення навчання у вищому навчальному закладі.

Одержувач кредиту, який після закінчення вищого навчального закладу пропрацював за фахом не менше, ніж 5 років у державному або комунальному закладі чи установі у сільській місцевості Чернівецької області, кредит та відсотки за користування ним не повертає, що підтверджується щороку на момент оплати довідкою з місця роботи уповноваженому банку.

За матеріалами прес-служби департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews