ОТГ Буковини освоїли понад 11 мільйонів субвенції

02.08.2018 07:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Станом на 27 липня 2018 року об’єднаними громадами Чернівецької області освоєно коштів державної інфраструктурної субвенції на загальну суму 11 301,1 тис. грн.

Оперативно розпочали освоювати кошти державної інфраструктурної субвенції наступні ОТГ: Сторожинецька (3 233,9 тис. грн.), Мамалигівська (1 679,4 тис. грн.), Клішковецька (1 005,8 тис. грн.), Тереблеченська (772,6 тис. грн.) та Рукшинська (754,7 тис. грн.).

Не проведено касових видатків на звітну дату наступними 10 ОТГ: Великокучурівською, Вікнянською, Волоківською, Глибоцькою,  Кіцманською, Конятинською, Кострижівською, Магальською, Острицькою та Чудейською.  

Переважна більшість проектів, що будуть реалізовані у 2018 році стосуються капітального ремонту доріг, вулиць, встановлення вуличного освітлення, реконструкції адміністративних приміщень, в тому числі для розміщення ЦНАПів, об’єктів соціальної сфери (школи, садочки, будинки культури) та спортивної сфери (зокрема, реконструкція стадіону територіальної громади), придбання шкільних автобусів та спецтехніки для комунальних установ, що значно посилило інфраструктурну спроможність об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, в освітньому напрямку планується реалізувати 29 проектів на  суму 26,4 млн. грн, що становить 38,7 % від загальної суми коштів.

На реалізацію 4 об’єктів у сфері охорони здоров’я спрямовано 3,8 млн грн інфраструктурної субвенції, що становить 5,6%.

Ще одним важливим напрямком, куди спрямують ОТГ кошти субвенції,  стануть об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури, на реалізацію яких виділено 12,6 млн грн, що складає 18,4%.

Крім того планується реалізувати 4 проекти по облаштуванню сервісних центрів для обслуговування громадян.

Серед проектів, які планується реалізувати впродовж 2018 року, переважають проекти з розвитку спортивної інфраструктури, Зокрема в такому напрямку готувалися проектні заявки Новоселицької ОТГ.

Окрім цього, планується реалізувати 8 проектів для закупівлі спеціалізованих транспортних засобів на суму 8,7 млн грн, що складає 12,74% від загального обсягу інфраструктурної субвенції. 

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews