Депутати узаконили самовільне будівництво, виконавши прохання Каспрука?

03.08.2018 14:15   Джерело: Факти Чернівці
Опубліковано : Буковинський Новинар

Завершивши епопею з будинком на вул. Рівненській, 10, депутати виконали прохання відправленого у відставку мера Олексія Каспрука щодо узаконення самовільного будівництва.

Про це написав сам Олексій Каспрук, нагадавши про матеріал річної давнини на «так званому “інформаційному сайті” Продана» із назвою: «Каспрук хоче, щоби депутати узаконили самовільне будівництво на Рівненській», і зазначивши, що тепер депутати просто виконали його прохання, але аж через рік:

«Вітаю мешканців будинку на Рівненській, 10 із завершенням “ходіння по муках”.

Прочитайте друзі заголовок річної давнини на так званому “інформаційному сайті” Продана…

Що зробили депутати сьогодні? Правильно! Виконали прохання Каспрука. За декілька хвилин. Через рік!

 

Навіщо тоді треба було знущатись стільки часу над майже вісімдесятьма родинами чернівчан?!?!

Завжди говорив, що депутати мають всі повноваження розрубити цей “гордіїв вузол” одним рішенням, але не мають бажання. Тому це тягнулось роками…

Василю Продану потрібно було чесно визнати – це питання до відставки Каспрука вирішено не буде, бо так зручно поливати брудом мера і його підлеглих. Це ще один зручний привід для піару «захисників простих людей».

Щиро шкода, що не мав засобів зупинити це знущання над людьми. Цинізм запроданців вражає! Адже задля власних політичних амбіцій вони кілька років безсоромно грали долями людей.

Що здобула і втратила громада від цього рішення?

Перше – справедливість перемогла, у місті з’явилася ще одна дружня спільнота мешканців, яка вміє відстоювати і захищати свої права! Забудовник відчув, що у Чернівцях «ліві» схеми не працюють. Посадовці департаменту, які свого часу допустили помилку (свідомо чи несвідомо буде встановлювати суд) зрозуміли, що за такі помилки наступає особиста відповідальність, і ніхто нікого «не кришує».

Друге – ще торік забудовник готовий був сплатити 12-13% від кошторисної вартості незаконно зведеного житла. Але депутати не проголосували. Сьогодні ця сума зменшилася до 8% і становить 800 тисяч гривень. Пару сот тисяч “випарувалось по дорозі”. На чию користь?

Але, як кажуть, синиця в руці. Головне перестали знущатись з чернівчан…

Отож із перемогою, друзі, хай й тяжкою, вистражданою, але перемогою!»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Факти Чернівці