У Чернівцях 7 депутатів злісно ігнорують сесії та комісії

07.08.2018 16:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Депутати Чернівецької міськради у першому півріччі цього року відзначились низькою продуктивністю й пасивністю відвідувань сесій та комісій.

Семеро депутатів є претендентами на виліт із міськради через невиконання своїх обов’язків. Такі висновки випливають із дослідження відвідуваності депутатами сесій і постійних комісій у період з 1 січня по 30 червня 2018 року, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

Депутат Чесанов пропустив понад половину сесій

Протягом минулого півріччя депутати Чернівецької міськради відбули 25 чергових і позачергових сесій. Із них найбільше пропустили троє обранців – Віталій Михайлішин з "Рідного міста" (10), Віктор Савчук з "Солідарності" (12) та "рідномістянин" Анатолій Чесанов (13). Останній, до речі, має всі шанси скласти мандат через низьку продуктивність роботи, адже пропустив понад 50% засідань, а, згідно з нормою Регламенту міськради, це є підставою для дострокового припинення повноважень депутата.

Натомість відмінний показник відвідуваності сесій продемонстрували п’ятеро обранців – Андрій Ілюк ("Свобода"), Валерій Казимірович ("Батьківщина"), Віталій Гавриш (позафракційний), Юрій Бурега ("Батьківщина") та Василь Продан ("Рідне місто"). Кожен із них протягом півроку не пропустив жодної сесії міськради. Водночас по одному "прогулу" мають депутати Михайло Яринич ("Народний контроль"), Богдан Ковалюк (позафракційний), Роман Гаїна ("Батьківщина"), Василь Максимюк ("Солідарність"), Валерій Чинуш й Володимир і Тетяна Бешлеї ("Рідне місто").

Двоє депутатів жодного разу не відвідали комісії

Постійні депутатські комісії обранці відвідують не так активно, як сесії. Саме їхня низька робота на цих засіданнях вивела сімох депутатів до списку тих, хто може втратити мандат.

Це, зокрема, Валерій Найдиш з "Рідного міста", який пропустив майже 54% засідань комісій (у 2017 році цей показник у нього складав 62%) та "свободівець" Назар Моклович, який відзначився таким же показником "успішності". Денис Затірка із президентської політичної сили, який лише півроку тому став депутатом, пропустив 66,6 відсотків засідань комісій, а його колега по фракції Віктор Савчук – 75%.

"Рідномістянин" Анатолій Чесанов "відзначився" і в цьому рейтингу, пропустивши 80 відсотків засідань постійної комісії (у 2017 році, за підрахунками "МБ", він "прогуляв"76% засідань).

"Новачком" у цьому рейтингу став представник "Солідарності" Сергій Греков, котрий продемонстував вражаючий показник відсутності на засіданнях комісії – 100%. З ним розділяє цю першість Валерій Чинуш, який уже два роки ігнорує всі засідання комісій.

Хто на виліт із міськради: у Чернівцях 7 депутатів злісно ігнорують сесії та комісії

Мовою документа

"У разі пропуску депутатом упродовж року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів, рада, за висновком постійної комісії з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції, інформує про це виборців через друковані засоби масової інформації та шляхом публікації інформації на офіційному веб-порталі ради, а також може звернутися до політичної партії з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець