Кращим студентам Буковини виплачуватимуть соціальні стипендії

08.08.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З метою покращення соціального захисту студентів, що потребують додаткової соціальної підтримки та уваги, 28.12.2016 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1045, якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів (далі - Порядок).

Розмір соціальної стипендії залежить від категорії отримувача стипендії та рівня акредитації вищого навчального закладу, де навчається студент, який на сьогодні становить від 890 до 2360 гривень.

За 2017 рік органи соціального захисту населення Чернівецької області забезпечили перерахування коштів вищим навчальним закладам для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам): на суму 11 млн. 540, 9 тис.грн., а за І півріччя 2018 – 5 млн. 422,8 тис.грн.

Підсумовуючи зазначене, якщо дитина належить до однієї із вказаної  у Порядку пільгових категорій, то така дитина має право на отримання соціальної стипендії. Для цього з відповідним пакетом документів  та заявою студенту необхідно звернутися в деканат вищого навчального закладу.

Довідково. Наразі з початку року в Чернівецькій області нараховується 669 студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах III-IV рівня акредитації та вищих навчальних закладах I-II рівня акредитації, що входять до їх складу і не мають статусу юридичної особи.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення Чернівецької облдержадміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews