Як на Буковині святкуватимуть День Незалежності: з'явилась програма заходів

16.08.2018 14:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

Розпочнуться урочистості 23 серпня і триватимуть кілька днів. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

23 серпня о 8.30 на Соборній площі відбудеться підняття Державного Прапора України та червоно-чорного прапора визвольних змагань за участю волонтерів, учасників АТО, добровольців, представників громадських організацій.

8.45-9.00 - Хода учасників із Соборної до Центральної площі з розгорнутими полотнищами синьо-жовтого та червоно-чорного прапорів.

9.00 - Урочиста церемонія підняття великого Державного Прапора України на Центральній площі.

11.00 на Центральномукладовищім.Чернівцівпанахида та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.

13.00 у Виставковому центрі  «Вернісаж» (вул. І.Франка, 15) відкриття виставки творів членів обласної організації національної спілки художників України,  присвяченої 27-й річниці незалежності України.

14.00 в Літньому театрі ЦПКіВ імені Т.Шевченка Урочисте зібрання та святковий концерт.

24 серпня, в День незалежності, в усіх храмах населених пунктів області будуть відслужені Молебні за Україну.

О 10.00 Центральній площі за участі представників влади, громадськості відбудеться оголошення хвилини мовчання, покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку та Молебень за Україну

О 17.30 в залі органної та камерної музики (Українська,30) Урочисте закриття Фестивалю органної музики, присвячений 27-й річниці незалежності України (фестиваль триває з 01 по 24 серпня)

Окрім того, для чернівчан та гостей обласного центру у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту (Світловодська, 2) буде проведено День відкритих дверей. Всі бажаючі безкоштовно зможуть відпочити в чудовій атмосфері української автентики.

25-26  серпняна Горі Томнатик (Путильський район) відбудеться Фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта!», присвячений 27-й річниці незалежності України.

Також 25 серпня у приміщенні колишньої військової станції «Памір» організовується Науково практична конференція «Інноваційні інструменти розвитку сільських територій».

26 серпня з 12.00 по 19.00 в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту (Світловодська,2) - Міжнародний фестиваль національних культур «Радість родин». Відвідувачі музею візьмуть участь у церемонії заснування в рамках мистецького проекту «Несемо в серці Україну» міжнародного фестивалю національних культур «Радість родин», переглянути виступи творчих колективів області та гостей свята з Білорусі, Молдови, Латвії, а з 16.00 розпочнеться гала-концерт кращих естрадних співаків Чернівецької області.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд