У Чернівцях обговорили проблему пасажирських перевезень

17.08.2018 07:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управлінням інфраструктури обласної державної адміністрації спільно з Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації, Управлінням Укртрансбезпеки у Чернівецькій області та Управлінням патрульної поліції в Чернівецькій області Департаменту патрульної поліції проведено нараду з автоперевізниками області.

Обговорювалось питання щодо активізації роботи щодо усунення з ринку пасажирських перевезень власників та користувачів транспортних засобів, що здійснюють свою діяльність всупереч вимог чинного законодавства. Одночасно мова йшла про забезпечення якості та безпеки перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, дотримання вимог чинного законодавства про автомобільний транспорт, в тому числі під час перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Так, відділом безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Чернівецькій області спільно з представниками Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області посилено контроль за роботою автоперевізників всіх форм власності. Протягом двох останніх тижнів інспектори перевірили понад 700 транспортних засобів, з яких 30 - технічно несправні. На водіїв-порушників складено 185 адміністративних матеріалів.

Основними порушеннями, які допускають водії, й надалі залишаються перевезення пасажирів понад встановлену кількість, відхилення від визначеного маршруту руху, порушення правил зупинки під час здійснення посадки або висадки пасажирів, перевезення пасажирів водієм, який не пройшов щозмінний передрейсовий медичний огляд.

Метою даних заходів є профілактика зниження аварійності та забезпечення безпеки руху на автошляхах Буковини.

З метою попередження виникнення соціальної напруги автоперевізники порушили питання необхідності обладнання дорожніми знаками усіх зупинок, де здійснюється посадка та висадка пасажирів, для уникнення випадків «незупинки» транспортного засобу.

Також під час наради автоперевізникам Чернівецької області надано роз’яснення щодо компенсацій за пільгові перевезення пасажирів.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews