У Чернівцях міськрада не хоче, щоб Топорівці приєднувались до міської ОТГ

17.08.2018 16:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Чернівецька міська рада має намір відмовити Топорівській сільській територіальній громаді Новоселицького району у приєднання до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідний проект рішення сьогодні зареєструвало юридичне управління міськради, пише molbuk.ua

У проекті документу зазначається, що до міськради надійшов лист від Топорівської сільської ради щодо розгляду питання про приєднання громади Топорівців до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади.

У поясненнях юридичного управління йдеться, що Топорівська сільська рада не є суміжною територіальною громадою, а опосередковується іншою територіальною громадою села Чорнівка Новоселицького району.

"У зв’язку з цим, питання щодо добровільного приєднання до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади можливо розглянути при одночасному зверненні Чорнівської сільської ради та Топорівської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області", - йдеться у проект рішення.

Таким чином міська рада має намір відмовити у наданні згоди на добровільне приєднання територіальної громади Топорівської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади у зв’язку з відсутністю спільної межі адміністративно-територіальних одиниць.

Раніше повідомлялося, що згідно з новою редакцією перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, Чернівецька міська ОТГ має складатися із шести місцевих рад.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець