Чернівчани пропонують створити екопарковки у місті

19.08.2018 13:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Петиція щодо облаштування в місті екомпарковок набрала необхідну кількість голосів та буде розглядатись на сесії міської ради 30 серпня.

Петиція була зареєстрована у Єдиній системі місцевих петицій, пише molbuk.ua

"Екопарковки допомагають зберегти зелені зони міста, естетичний вигляд газонів, упереджують появу на них слідів від коліс автомобіля. Окрім того, за допомогою фахово облаштованої екопарковки можна укріпити грунт на автостоянках, під’їзних шляхах до гаражів, біля спортивно-оздоровчих закладів та місць культурного відпочинку, навколо окремо ростучих дерев", – йдеться у проекті рішення.

Однак, на такій парковці не можна залишати автомобілі довше трьох діб, щоб не пожовкла трава. Заборонено ремонтувати та мити машини, а бетонні решітки незручні для взуття на підборах. Стінки екопарковки можуть руйнуватись під час руху авто. Також така парковка потребує дорожчого обслуговування: взимку її не можна обробляти сіллю та реагентами, для догляду за травою не рекомендують використовувати газонокосарки, їх важче прибирати від сміття та снігу. Отруйні технічні рідини автомобіля через газонні решітки потрапляють у грунт і для очищення потрібно робити грунтозаміщення.

Низка українських міст вже мають досвід використання екопарковок у дворах житлових масивів, парках та скверах. За звичай екопарковки облаштовують на прибудинковій території житлових комплексів, біля громадських споруд, в місцях паркування велосипедів, скверах, паркових зонах, екорешіткою захищають дерева.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець