Громада на Буковині придбала за мільйон шкільний автобус

20.08.2018 11:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Вижницька ОТГ днями поповнила свій технічний парк двома новими автомобілями, які використовуватимуть як заміну наявній застарілій техніці. Це, зокрема, шкільний автобус, придбаний за кошти освітньої субвенції (70% вартості) та власні кошти громади (30%). Загальна вартість його – 1 млн 755 тис. грн.

Про це повідомляє "Вижницькі обрії", пише molbuk.ua.

А також віднині у віданні громади новенький сміттєвоз. На його купівлю спрямували 1 млн 200 тис. грн з інфраструктурної субвенції, яку ОТГ отримує від держави, та ще 1млн 200 тисяч – з бюджету ОТГ.

"Цей сміттєвоз обслуговуватиме населені пункти всієї громади, в т. ч. й Іспас і Мілієве, які досі не були охоплені централізованим вивозом сміття, – розповідає голова Вижницької міської ОТГ Олексій Чепіль. – Окрім того, автомобіль використовуватимемо в зимовий період в розчищенні снігу, адже він обладнаний спеціальними насадками".

Водіями сміттєвоза працюватимуть Остап Матейчук та Ярослав Зваричевський.

До слова, в результаті такого ж співфінансування минулого року було придбано грейдер, який працює не лише на дорогах громади, а й на дорогах обласного значення, наголошують у міськраді.

Обидва автомобілі відповідають екологічним вимогам стандарту Євро-5 в Україні.

Громада на Буковині придбала за мільйон шкільний автобус   Громада на Буковині придбала за мільйон шкільний автобус

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець