Лікарі з Буковини співпрацюватимуть із ізраїльськими колегами

21.08.2018 14:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

Установи охорони здоров’я обласного рівня сьогодні відвідали фахівці одного з найбільших в Ізраїлі медичних центрів «Ха-емек», який налічує у своєму складі 26 відділень різного профілю. Разом із директором ЧОБФ “Хесед-Шушана”, головою Чернівецької міської благодійної єврейської громади “Мір’ям” Іллею Хочем та директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксаною Андрієць вони побували у Лікарні швидкої медичної допомоги та в обласному центрі медико-соціальної реабілітації дітей із органічними ураженнями нервової системи. Про це йде мова на сайті Департаменту Охорони здоров'я Чернівецької Облдержадміністрації.

Гості ознайомилися з організацією надання медичної допомоги мешканцям області, досягненнями та перспективами закладів. Зокрема, у ЛШМД вони відвідали більшість відділень хірургічного профілю, мали розмову із керівництвом лікарні, проректором з клінічної роботи Буковинського державного медичного університету А. Г. Іфтодієм, завідувачами відділень, представниками клінічних кафедр БДМУ, персоналом.

«Колеги запропонували нам тісну співпрацю, за що їм дуже вдячні, – розповідає головний лікар ЛШМД Олександр Грушко. – Відтак будемо обмінюватися досвідом, на запрошення ізраїльських медиків наші спеціалісти зможуть проходити стажування на базі медичного центру «Ха-емек», а їхні фахівці зголосилися допомагати у плані онлайн-консультування».

Ще один меморандум про співпрацю буде підписано з Центром медико-соціальної реабілітації дітей із органічними ураженнями нервової системи.

– Відвідавши наш заклад, гості залишилися задоволеними побаченим, умовами, які створені у Центрі для дітей, роботою його відділень, у тому числі, бальнеологічного, та пообіцяли допомагати закладу з подальшим розвитком, – каже головний лікар обласного центру медико-соціальної реабілітації дітей із органічними ураженнями нервової системи Антон Казанський.

– На сьогодні Ізраїль займає одне з провідних місць у світі щодо розвитку реабілітології, що для нас є дуже важливим. Донедавна в Україні взагалі не було спеціальності реабілітолога, тому у сенсі підготовки фахівців співпраця з ізраїльськими колегами обіцяє бути вкрай продуктивною. Сподіваємося ознайомитися з новітніми методиками реабілітації дітей із неврологічною патологією, що дасть змогу впровадити їх у Чернівцях та суттєво покращити результативність лікування. Крім цього, як керівника цікавить модель організації реабілітаційної допомоги в Ізраїлі, засади функціонування спеціалізованих закладів. Тобто, співпраця з колегами Ізраїлю обіцяє бути багатоаспектною.

Лікарі з Буковини співпрацюватимуть із ізраїльськими колегами

Лікарі з Буковини співпрацюватимуть із ізраїльськими колегами

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд