На Буковині вся риба у річці випливла на поверхню через викиди заводу (Фото)

23.08.2018 11:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Кіцманському районі селі Мамаївці вся риба у річці Совиця спливла на поверхню через викиди із заводу Букофрукт.

Про це повідомила у Facebook Христина Марчук, пише molbuk.ua.

"У нас в Мамаївцях знову екологічна проблема. Після вчорашнього забруднення води в річці Совиця викидами із заводу Букофрукт, сьогодні бачимо наслідки - вся риба сплила на поверхню. Ця річечка тече в 100 м. від житлових будинків, в тому числі і мого. Вода ж йде в грунт і може проникнути в криниці, що загрожує здоров'ю людей", - написала вона.

Жінка повідомила, що це стається не вперше. "Така ситуація була кілька років тому, ми тоді обійшли всі служби, довели їх вину, вони заплатили невеличкий штраф і на цьому все закінчилось. І ось тільки екосистема річки почала відновлюватися, лише в цьому році з'явилися раки, і на тобі - знову викид в річку. А все тому, що Букофрукт економить на очисних системах і підло вночі скидає відходи в річку, щоб до ранку вода протекла і не було помітно характерного чорного кольору води і різкого запаху. Але ми це так не залишимо!", - додала.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець