Голова Чернівецької ОДА турбується, як захистити урожай від пожеж

29.08.2018 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Про хід виконання розпорядження облдержадміністрації «Про затвердження заходів зі збереженню врожаю 2018 року від пожеж та втрат» Управління ДСНС України у Чернівецькій області йшлося під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Повідомлено, що з метою недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області організовано та проведено комплекс організаційних та практичних заходів.

На території області до жнивної кампанії задіяно 82 господарства. За кожним господарством закріплено інспекторський склад органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки, яким здійснюється постійний контроль за дотриманням та виконанням вимог пожежної безпеки. 

Організовано виїзди працівників Управління для надання практичної допомоги підпорядкованим підрозділам у забезпеченні пожежної безпеки врожаю. Надано практичну допомогу Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації у забезпеченні пожежної безпеки на період збирання та переробки врожаю i заготівлі грубих кормів.

Разом з тим, вжито заходів щодо організації цілодобового чергування членів місцевої, добровільної та відомчої пожежної охорони на пожежних автомобілях і пристосованої для цілей пожежогасiння техніки, забезпечення її пально-мастильними матеріалами. Проведено перевірки боєздатності зазначених пiдроздiлiв та готовності до виконання завдань за призначенням.

Проведено 145 інструктажів та 16 виступів в сільськогосподарських підприємствах. Проведено відповідну інформаційну кампанію на протипожежну тематику.

Завдяки проведеній роботі та профілактичним заходам у поточному році пожеж та загорань в місцях збирання, переробки та зберігання нового врожаю не зареєстровано.

В ході наради Олександр Фищук наголосив на адміністративній відповідальності суб’єктів господарювання за спалювання відходів рослинного походження та післяжнивних залишків на території сільськогосподарських угідь.

Разом з тим, варто й надалі здійснювати цілодобовий моніторинг природних екосистем з метою своєчасного виявлення пожеж для забезпечення інформування Управління ДСНС України у Чернівецькій області про виникнення пожеж на території сільськогосподарських угідь.

«Необхідно захистити урожай від імовірних випадків та наслідків пожеж в місцях збирання, переробки та зберігання нового врожаю. Одночасно необхідно розуміти, що безконтрольне випалювання трави може призвести до пожежі на сусідніх полях, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади», - акцентував посадовець.

Олександр Фищук дав доручення керівникам сільгосппідприємств в області продовжити роботу щодо необхідності забезпечення зернозбиральної та обслуговуючої техніки іскрогасниками та вогнегасниками та облаштування зернотоків, зерноскладів та сіноскладів  системами протипожежного захисту, первинними засобами пожежогасіння.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews