Чернівецький депутат попередив про можливий розпил 100 мільйонів бюджетних коштів

29.08.2018 17:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Керівник фракції "БПП "Солідарність" у Чернівецькій міськраді Василь Максимюк розкритикував рішення ради про скасування допорогових закупівель, назвавши його "нечесним" та "непрозорим". 

Про це він заявив на своїй прес-конференції. 

Він сказав, що це рішення ухвалене для того, щоб "майбутній керівник департаменту ЖКГ, сидячи десь у ресторані, на коліні міг розписати майже 100 мільйонів з бюджету" на потреби округів тих депутатів, які підтримали дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука.

"Якщо два роки тому ухвалили це рішення (про проведення процедури закупівель за допомогою майданчика ProZorro, - авт.), і за цими правилами ми жили, то для чого зараз відміняти їх? Для того, щоб швидше освоювати кошти? Можливо й правильно. Але наскільки чесно і прозоро?", - заявив Максимюк.

"Я розумію, що не можна говорити, що роботи на об’єктах, передбачених програмою "Комфортне місто", не варто проводити. Бо за кожним з об’єктів стоять люди, жителі міста. Але де прозорість влади?", - сказав депутат, додавши, що більшість з ухвалених об’єктів стосуються округів тих депутатів, які голосували за відставку Каспрука.

"То чому сьогодні розплата за припинення повноважень міського голови відбувається за рахунок бюджетних коштів?", - сказав Максимюк.

Він додав, що наразі бюджет Чернівців перетворився на "бюджет розпилу"

"Тому ми не маємо підстав говорити, що він й надалі буде чесно розподілений. Це - бюджет розпилу та підкупу чернівчан", - додав він.

За словами Максимюка, протягом чинного скликання міськради на його виборчий округ не було спрямовано жодних коштів на виконання будь-яких робіт.

"То чому хтось із депутатів, хто голосував за відставку Каспрука, сьогодні буде кращим для своїх виборців, а я - гіршим?", - додав Максимюк.

Чернівецький депутат попередив про можливий розпил 100 мільйонів бюджетних коштів. Це відбудеться в рамках програми «Комфортне місто».

У Чернівцях депутат міської ради Василь Максимюк оприлюднив перелік об’єктів, на які мають виділити 100 мільйонів гривень з бюджету міста.

За словами депутата, невідомо, хто підготував перелік цих об’єктів та адреси, де мають відбуватися роботи.

- Сюди включені винятково об’єкти на округах певних депутатів, але не враховані інтереси усієї громади міста, - каже він. – Чому за бюджетні кошти певним чином окремим депутатам «віддячують» за зняття з посади міського голови Каспрука?

За його словами, якщо раніше, згідно з рішенням міської ради, тендерні процедури відбувалися при сумі понад мільйон гривень для ремонтних робіт та 200 тисяч для закупівлі обладнання, то зараз ці суми зменшено до 150 та 30 тисяч відповідно.

Тобто відкрита можливість для зловживань та корупції під час цього.

У Чернівцях після дострокової відставки мера Олексія Каспрука представники нової виконавчої влади "заховались у підпілля".

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив керівник фракції "БПП "Солідарність" Василь Максимюк, передає кореспондент molbuk.ua

Він заявив, що громада міста і депутати не розуміють, що відбувається у міській раді протягом останнього місяця.

"А це дивно і викликає цілий ряд запитань. Тому що перед тим, як зняти Олексія Павловича, Василь Продан заявляв, що готовий взяти повну відповідальність у Чернівцях за те, що відбувається. Але сьогодні не відбувається нічого", - сказав Максимюк.

Він розкритикував Продана через відсутність кадрових рішень у міськраді.

"Виглядає на те, що лава запасних на кадри досить мала", - сказав депутат.

"Ми бачили і чули, як з боку опозиційної більшості міськради критикували мера через те, що він начебто покриває корупціонерів. Але за місяць часу секретар міськради не озвучив своє бачення щодо кадрових призначень, у той же час критикує своїх підлеглих. Якийсь такий дисбаланс", - додав він.

Водночас Максимюк звинуватив секретаря міськради у тому, що протягом керування містом Каспруком депутати блокували важливі рішення міськради, а після його відставки обранці взялись ухвалювати ті рішення, які раніше лобіював міський голова.

Так, депутат нагадав про рішення міськради, яке стосується будинку на вулиці Рівненській, 10.

"Цей проект рішення готувався Каспруком і його юристами. Шість разів поспіль вносився на розгляд сесії і не голосувався... Лунали звинувачення у бік мера про втрати декількох мільйонів гривень... А вже після відставки Каспрука депутати ухвалили це рішення першим - без жодної зміни в тексті. Тобто, ми розуміємо, що це можна було й раніше зробити. Але це блокувалося", - сказав Максимюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews