Чернівецький онкодиспансер отримав новий рентген-терапевтичний апарат за понад 10 млн гривень

30.08.2018 08:42   Джерело: 0372.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецький обласний онкологічний диспансер отримав новий рентген-терапевтичний апарат «Терад-200». Його придбали за кошти обласного бюджету, вартість апарата понад 10 млн. гривень.

«За допомогою цього обладнання зможемо на сучасному рівні лікувати злоякісні та доброякісні пухлини шкіри, підшкірної клітковини та кісток», – оцінює надбання головний лікар Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру Ілля Тащук. За його словами, у закладі понад 15 років не працювало обладнання для проведення глибокої та середньої рентген-терапії. З цієї причини опромінення виконували стареньким апаратом для короткофокусної терапії 1967 року випуску, інформує Департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА.

«Мали нагальну потребу в новому апараті, щоб забезпечити хворих якісною сучасною рентген-терапією. Дуже вдячні, що нашу потребу врахувало керівництво Департаменту охорони здоров’я та влада області», – каже І. Тащук.

Він повідомив, що найближчим часом буде здійснено монтаж і запуск обладнання та навчання роботі на ньому персоналу закладу.

За матеріалами https://www.0372.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372.ua