Рибгосп у Чернівецькій області проводить інформаційну кампанію

30.08.2018 20:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Фахівці Управління Державного агентства рибного господарства у Чернівецькій області проводять інформаційну кампанію щодо ощадливого та раціонального використання водних живих ресурсів.

З метою забезпечення ощадливого та раціонального використання водних живих ресурсів у законодавстві України встановлено обмеження щодо їх вилову. В Правилах любительського та спортивного рибальства чітко прописані вимоги до рибальства, зокрема: способи лову, види снастей та мінімальні розміри риб і водних безхребетних, дозволені до вилову тощо.

Для інформаційного забезпечення рибалок, які приходять на водойму, щодо заборон лову, встановлених правилами, державними інспекторами безпосередньо під час здійснення рибоохоронних заходів встановлюються інформаційні стенди. На таких зазначено п. 4.13.3 Правил любительського та спортивного рибальства. Вказаний підпункт правил визначає місцязаборони вилову водних біоресурсів протягом усього року. Дані стенди з метою попередження можливих правопорушень розміщено в прибережних смугах Дністровського водосховища Хотинського, Кельменецького, Сокирянського районах Чернівецької області та Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Встановлений інформаційний матеріал буде в нагоді рибалкам, які прагнуть дотримуватися встановлених законодавством правил рибальства.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером цілодобової телефонної «гарячої» лінії відомства: 066-067-38-69 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews