У Чернівецькій школі до початку навчального року не встигають завершити ремонт

31.08.2018 14:15   Джерело: Буковинська правда
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівецькій школі №22 до початку навчального року не встигають завершити ремонт. 

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на ТРК "Буковину".

Роботи проводять в рамках проекту енергозбереження комунальних установ Чернівців. 

Олександр Бражанюк – тато Данила, який піде до першого класу 22 школи. 

«Ми допомагали тут прибирати після будівельників і, коли батареї установлювали, то ми там шпаклювали, установили екран, який відбиває тепло і не пускає тепло на вулицю», – Олександр Бражанюк, тато учня Чернівецької спеціалізованої ЗОШ №22.

Цю школу почали ремонтувати першою з-поміж інших закладів у рамках проекту енергоефективності. Роботи виконує Житомирська фірма «Поліська логістична компанія», яка виграла тендер. 

«Видно, що замінені радіатори сучасні нові, які будуть зменшувати температуру за сприятливих погодніх умов, замінені вікна, встановлені підвіконня. Ми не знімали ще плівку захисну, щоби люди, які будуть робити відкоси, їх не пошкодили. Внутрішні роботи, на жаль не вдалося завершити в ті терміни, які заявлялися на початку. Під час навчального процесу, коли тривають уроки, жодних робіт внутрішніх не буде виконуватися», – Любов Яворська, директор Чернівецької спеціалізованої ЗОШ №22.

За гроші, які виділили на цю школу, продовжують виконувати і зовнішні роботи. За словами Любові Яворської, утеплили майже весь фасад та частину даху. 

“Там, де будуть відбуватися роботи з вересня, буде огороджено. Всі вчителі попереджені, що 3 вересня вони проводять інструктаж з техніки безпеки», – Любов Яворська, директор Чернівецької спеціалізованої ЗОШ №22 

«На жаль, ремонтні роботи пов’язані з дуже багатьма складовим, які впливають, але, за контрактом, це кінець жовтня. Воно не прив’язано до навчального періоду, оскільки мало розпочатися набагато швидше, але процедури контрактування і погодження з європейськими партнерами, вони дещо затянули цей процес», – Володимир Середюк, заступник чернівецького міського голови.

Програма енергоефективності комунальних установ Чернівців діє до 2019 року. У проекті понад 30 закладів міста. Окрім 22 школи, зараз проводять роботи у 52 та 8 дитячих садочках.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковинська правда