Буковинські господарства, що мають трьох і більше корів, отримають дотації

01.09.2018 14:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

У відповідності до «Комплексної програми підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2017-2022 роки», затвердженої рішенням XVII сесії Чернівецької обласної ради VII скликання від 14 листопада 2017р. №195-17/17 та Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2018 році на виконання заходів з реалізації Комплексної програми підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2017-2022 роки, затвердженого розпорядженням обласної державної адміністрації від 25 квітня 2018 р. №375-р виплачена фінансова підтримка з обласного бюджету в сумі 229 тис. грн. сільськогосподарським товаровиробникам – фізичним особам, які утримують у своєму господарстві поголів’я трьох і більше корів не менше одного року. Дану фінансову підтримку в області вже отримали 54 особи, які в своїх домогосподарствах утримують поголів’я в кількості 229 корів. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Зазначена програма розроблена на 6 років, в якій передбачено підтримка суб’єктів господарювання за 15 напрямами.

В 2018 році фінансування передбачено за 6 напрямами, на які передбачено виділити 1 млн. 945 тис. гривень. Зокрема, на підтримку фізичних осіб, які утримують трьох і більше корів заплановані кошти в сумі більше 400 тис. гривень. В разі потреби, Департаментом будуть спрямовані додаткові кошти з інших видів.

Необхідно зазначити, що спеціалістами Департаменту в даний час готуються зміни до вищезазначеної Комплексної програми в частині компенсації фізичним особам частини вартості (до 50 відсотків) закупівлі установок індивідуального доїння фізичним особам, що утримують трьох і більше корів. Тобто дані фізичні особи в разі закупівлі в поточному році установок індивідуального доїння будуть мати право на часткову її компенсацію.

Приймання документів спеціалістами Департаменту агропромислового розвитку ОДА на отримання вищезазначеної дотації продовжується до 1 грудня 2018 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд