На Буковині роботодавець порушив трудові права 20 працівників

03.09.2018 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Під час інспекційного відвідувані з’ясовано: упродовж  2017 року та першої половини 2018 року наймані працівники працювали у закладах громадського харчування в надурочний час, проте, у порушення вказаної вище статті, оплата праці роботодавцем у надурочний час у подвійному розмірі їм не проводилася.

При здійсненні заходу державного нагляду (контролю) головні державні інспектори Держпраці встановили: наймані працівники працювали у святкові та неробочі дні, проте, у порушення статті 107 Кодексу законів про працю України  - «Оплата роботи у святкові і неробочі дні»,  оплата праці суб’єктом господарювання теж здійснювалася з порушенням чинного законодавства,  а саме не в подвійному розмірі, як того вимагає Закон.

Фахівці Держпраці виявили у суб’єкта господарювання неналежну оплату праці  робочого персоналу у нічний час, що є порушенням статті 108 КЗпПУ - «Оплата роботи у нічний час».

Роботодавець не проводив індексацію заробітної плати на підприємстві, чим порушив статтю 33 Закону України «Про оплату праці» - «Індексація заробітної плати».

За грубі порушення законодавства про працю щодо 20 працівників,  Управлінням Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про накладання на суб’єкта господарювання штрафної санкції у розмірі 744 б00 гривень  (сімсот сорок чотири тисячі шістсот гривень).

За інші порушення трудового законодавства, встановлені у ході інспекційного відвідування фахівців територіального органу Державної служби України з питань праці,  на підприємство накладено штраф  3 723 гривні (три тисячі сімсот двадцять три гривні).

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews