У Чернівцях маршрутка на смерть збила пенсіонерку: як покарали водія

04.09.2018 16:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях Першотравневий районний суд призначив покарання у вигляді трьох років умовного ув’язнення водію маршрутки приватного підприємства "Багіра", який у жовтні 2016 року збив на смерть пенсіонерку.

Як зазначається у судовому вироку, який оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень, 2 жовтня 2016 року водій керував автобусом №10, перебуваючи у хворобливому стані.

Він рухався по вулиці Шолом-Алейхема. На цій ділянці дороги у водія стався напад епілепсії, і він втратив свідомість просто за кермом. У цей час автобус з’їхав з дороги і збив жінку на тротуарі, яка пізніше померла від отриманих травм.

У судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою вину, пояснивши, що до моменту аварії у "Багірі" він працював лише два тижні. У день трагедії він вранці прийшов на роботу, і був оглянутий лікарем. Жодних скарг на здоров’я він не мав.

Обвинувачений пояснив, що спускаючись униз по вулиці Шолом-Алейхема, у нього раптово запаморочилося у голові й піднявся тиск. У такому стані він проїхав близько 50 метрів, оскільки хотів доїхати до наступної зупинки і там зупинитись. 

Проте через мить втратив свідомість, а про те, що в ДТП загинула жінка, він дізнався уже в кареті швидкої медичної допомоги.

Крім того водій повідомив, що у 2011 році він лікувався від алкоголізму. Тоді у нього теж був судомний напад, він стався під час керування автомобілем, внаслідок чого він в’їхав у огорожу.

Суд встановив, що пасажирський автобус виконував рейс із технічними несправностями. 

Потерпілий, син загиблої, вимагав від фірми-перевізника 17 тисяч гривень матеріальної та 500 тисяч гривень моральної компенсації. Однак, суд призначив покарання обвинуваченому водію у вигляді трьох років умовно із позбавленням керувати транспортними засобами строком на три роки. Позов потерпілого до ПП "Багіра" суд задовільнив частково. Перевізник сплатить понад дві тисячі гривень матеріальної шкоди, які син загиблої витратив на поховання, та 60 тисяч гривень моральної компенсації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець