Трьох сиріт з Буковини, попри їх благання залишити у рідних стінах, департамент освіти і науки примусово переводить в інший інтернат

04.09.2018 17:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Знайомтеся - хлопці-сироти Іван, Микола, Максим - учні КЗ "Хотинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат 2", позбавлені батьківського піклування.

Сьогодні вони розлучаються з друзями-однокласниками і рідними вихователями та вчителями: їх примусово переводять в Оршівський інтернат.

- Сльози, плачі, благання залишитися у рідних стінах ніхто не чує. Їх емоції, бажання, прохання... нікому не цікаві. У них немає батьків, за них ніхто не потурбується. Наказ департаменту освіти і науки виконують, а зазирнути до дитячих душ бажаючих немає.  Вони не брати. У заплаканого хлопчика братики залишаються у Хотині. Ви не уявляєте,як вони плакали і просилися залишитися у своєму колективі. Якщо хтось має бажання познайомитися і допомогти хлопцям, пишіть, - написала на своїй сторінці у ФБ депутат Чернівецької обласної ради Любов Годнюк. - Потрібно зустрітися і ще раз ВСЕ обговорити. Обіцяли знайти індивідуальний підхід до кожної дитини. Діти, які на фото, не готові до переведення в інший навчальний заклад. У них сьогодні була істерика. Вони дорослі, свідомі і надто вразливі.

- Переводять цих діток до Оршівецького дитячого будинку для того, щоб вони проживали у набагато кращих умовах, створених там. Це робиться для добра самих дітей. Велике щастя - коли знайдеться сім‘я, чи сім‘ї, які усиновлять цих хлопчиків! Якраз бездіяльність у даному напрямку директора Хотинської школи 2, призводить до того, що здорові діти - навчаються разом з дітьми з особливими потребами тільки для того, щоб зберегти свої посади, ставки. Це не злочин? Замість того, щоб, навпаки, якомога згладити, полегшити цю ситуацію для дітей, дорослі її нагнітають, - прокоментувала ситуацію начальниця департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук. 

- Оршівецький дитячий будинок - виключно заклад для дітей сиріт, у якому створені всі належні умови проживання, потужний педагогічний колектив та психологічна служба! Влітку діти оздоровлюються упродовж трьох місяців, а не віддаються до протитубекульзного санаторію, як це відбувається у зазначеному закладі! Кожен усвідомлює свою відповідальність, і Департамент в тому числі. А допомога психологічної служби необхідна цим дітям після літніх канікул, оскільки один із хлопчиків влітку жебракував аж у Києві, - додала заступниця директорки департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА  Ірина Ісопенко

ДОВІДКОВО:

Пару років тому до Оршівського дитячого будинку були переведені діти з інтернату на вул. Нововінницький. Був важкий період адаптації. Але все владналося. В Оршівському будинку працює дуже щира, добра директор, хороші вихователі, там гарні умови. Після випуску і вступу до навчальних закладів діти приїздять до своїх. Бажаю хлопцям мужності подолати страх. Ми ж всі знаємо, що в нашій країні немає індивідуального підходу. Є папір - потрібно виконувати... Хто хоче допомогти, приїжджайте, спілкуйтеся з дітьми, і ще їм дуже потрібне спілкування після того як вони стають студентами, - написала у ФБ Larysa Roskrut.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews