Каспрук влаштував собі і деяким чиновникам райське життя

05.09.2018 17:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Депутати зацікавились оплатою праці та розміром премій чернівецьких чиновників.

На сьогоднішньому засіданні чергової сесії міської ради депутат від фракції "Народний контроль" Ярослав Петришин порушив питання оплати праці чернівецьких чиновників: " За дослідженням однієї громадської організації, середні зарплати по управліннях серед керівництва понад 20 тисяч гривень. Хочемо дізнатись, якщо це лише п`ятеро людей, не будемо чіпати питання, а якщо це більше – його слід переглянути."

Секретар міської ради Василь Продан заявив: "Коли ми припинили повноваження міському голові, виявилось, що він отримував 50 тисяч гривень. У категорію чиновників , які отримують понад  20 тисяч гривень – лише два заступники мера. Я взагалі відмовився від усіх нарахувань.Саме сьогодні я підписував відомості із зарплатні, жодній людині я не нарахував більше 50-ти відсотків премії. Оклад секретаря міської ради 9600. Усі решту отримують менше."

Водночас Продан виступив проти обмеження виплати посадовцям зарплати сумою понад 20 тисяч гривень.

"Що стосується тих, хто отримає більше 20 тисяч, мені здається, що це будуть буквально два чиновники. В нас у цю категорію потрапляють лише два заступники міського голови - Середюк і Паскар. Ну, якщо у них буде не по 25 тисяч, а по 20 - наскільки це буде велика для бюджету економія?", - сказав В. Продан.

"Якщо ви думаєте, що мова йде про мільйони гривень, насправді тільки двом людям ми обмежуємо зарплату, на яких і без того високе навантаження", - додав секретар ради.

Керівник фракції "БПП Солідарність" Василь Максимюк вимагав від Василя Продана документально підтвердити, що при мерові Каспруку чиновники отримували 205 відсотків премії, а при Василеві Продану - не більше 50-ти, та скільки коштів відтак заощадили для міського бюджету.

"Ви думаєте, що я кожен раз знаю відповіді на всі ваші запитання? Скільки зекономити, якщо там 50 відсотків, а не 205. Якщо така інформація вам потрібна, то я в перерві підготуюсь. І доповім", - сказав Продан Максимюку.

Керівниця фінансового управління Лівія Бамбуляк повідомила, що із вересня усі чернівецькі чиновники отримуватимуть менше коштів. Понад 20 тисяч гривень зарплатні з усіма нарахуваннями з міського бюджету сьогодні отримують четверо посадовців міської ради, ще одній людині виплатили більше 20-ти тисяч гривень за рахунок гранту. Зараз в.о. міського голови Василь Продан нараховуватиме премії чиновникам за результатами їхньої роботи, сказала керівникця фінуправління.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews