Де оздоровлювалися діти Буковини у 2018 році?

08.09.2018 21:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сьомого вересня 2018 року за головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Богатирця проведено обласну координаційну раду з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році.  

Ігор Богатирець подякував всім службам за організовану роботу в результаті якої тисячі дітей оздоровилися. «На сьогодні важливо зберегти мережу закладів для відпочинку та оздоровлення дітей, покращити умови їхнього перебування, - наголосив заступник голови ОДА. – Звертаюся до представників райдержадміністрацій та ОТГ, зараз формуються пропозиції на новий бюджетний рік, активізуйте роботу, щоб фінансування сфери оздоровлення та відпочинку дітей здійснювалося не за залишковим принципом».

Начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський доповів про оздоровчу кампанію у 2018 році. Відтак, посадовець зауважив, що метою організації оздоровлення та відпочинку дітей в області прийнято   Комплексну програму оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2016-2020 роки, затверджену рішенням ІV сесії обласної ради VІІ скликання від 15 березня 2016 р. № 22-4/16 (зі змінами), прийнято розпорядження обласної державної адміністрації від 27.03.2018 № 286-р  «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році», яким затверджено склад Обласної координаційної ради з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році, склад Обласного оперативного штабу з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році, план заходів щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році.     

У 2018 році на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки було фактично виділено бюджетні асигнування у розмірі  23030 тис. грн., у тому числі:

- з обласного бюджету – 13617,3  тис. грн. (2017 - 8100,0 тис. грн. 2016 – 6818,1 тис. грн.,)

- з місцевих бюджетів (включаючи ОТГ) – 9412,7  тис. грн. (2017 – 8570,5 тис. грн., 2016 – 4695,3 тис. грн.).

З місцевих бюджетів на оздоровлення дітей у стаціонарних закладах області  виділено 7400 тис. гривень.

У 2018 році працювало 314 заклад оздоровлення та відпочинку:

стаціонарні оздоровчі заклади – 12;

пришкільні табори з денним перебуванням – 100;

літні мовні табори – 189;

наметові табори – 8;

табори праці та відпочинку – 5.

  Заклади оздоровлення та відпочинку мали акти готовності до здачі в експлуатацію, що дало можливість  забезпечити  дітей належними умовами для оздоровлення, відпочинку, організації належного дозвілля та творчого розвитку.

  Усі заклади оздоровлення та відпочинку були укомплектовані педагогічними, медичними працівниками.

  «Постійно проводився контроль за належним дотриманням норм санітарно-епідеміологічного стану, протипожежної безпеки, повноцінним збалансованим харчуванням, забезпечення дітей якісними продуктами харчування, лікарськими засобами, лікувальними послугами, організацією змістовного дозвілля дітей, їх творчого розвитку, дотримання режиму дня, фізичного виховання  та загартовування дітей», - зазначив Богдан Вітовський. 

Він також зауважив, що впродовж оздоровчого періоду жодного стаціонарного табору не було перепрофільовано, передано під заставу або звернено стягнення за борговими зобов’язаннями. Випадків продажі, вилучення чи передачі в оренду земельних ділянок, що належать дитячим оздоровчим закладам не було.

Загалом, під час проведення оздоровчої кампанії різними формами оздоровлення та відпочинку охоплено 85791  дітей Чернівецької області або 93,3  % від загальної чисельності дітей шкільного віку від 7 до 17 років (91924 дитини), з них послугами з оздоровлення охоплено 22394 дітей, відпочинком охоплено 63397 дітей.

Усього охоплено оздоровленням та відпочинком 66643 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, що становить  88% загальної чисельності дітей соціально-незахищених категорій (75731 дитини).

На оздоровлення та відпочинок дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відповідно до діючого законодавства у першочерговому порядку направляються діти-сироти,  діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України, діти-інваліди, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей та діти внутрішньо переміщених осіб.

За сумлінну працю щодо проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 відзначено подяками:

  1. Сектор з питань молоді та спорту Вижницької районної державної адміністрації;
  2. Відділ освіти, молоді та спорту Кіцманської районної державної адміністрації;
  3. Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Юність" Чернівецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення;
  4. Дитячий пансіонат "Вербиченька" державного підприємства "Сторожинецьке лісове господарство" та Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства;
  5. Дитячий оздоровчий  табір «Вогник Буковини».

Повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews