Підприємцям Буковини відшкодовуватимуть відсотки за кредити

08.09.2018 22:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Затверджено порядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва.

Порядок визначає умови та механізм фінансової підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва шляхом часткової компенсації з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються банківськими установами на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Компенсація відповідно до Порядку надаватиметься на конкурсних засадах суб’єктам малого і середнього підприємництва, які відповідають критеріям, встановленим частиною 3 статті 55 Господарського кодексу України та залучили протягом поточного або минулого бюджетного року, кредити у банківських установах терміном до трьох років у національній валюті на реалізацію проектів у пріоритетних напрямках розвитку області.

Пріоритетними відповідно до Порядку визначені проекти, спрямовані на:

придбання устаткування, обладнання та інших основних засобів виробничого призначення;

модернізацію технологічного процесу виробництва з метою зниження його собівартості;

впровадження інноваційних, екологічних та енергозберігаючих технологій;

виробництво товарів експортного спрямування та імпортозамінних;

розроблення нових видів продукції (товарів).

З більш детальними умовами надання компенсації можна ознайомитися за посиланням:http://bukoda.gov.ua/uploads/editor/rozpor/10-17.08.2018/825-%D1%80%20%D0%B2%D1%96%D0%B4%2017_08_2018.pdf

На фінансування програми часткового відшкодування відсоткових ставок за користування банківськими кредитами суб’єктам малого і середнього підприємництва для реалізації проектів у пріоритетних напрямках розвитку області в обласному бюджеті на 2018 рік передбачено 450 тис.грн.

Планується, що у вересні 2018 року буде оголошено про початок прийому заявок від суб’єктів підприємництва та проведення конкурсу.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews