На Буковині реалізували 20 проектів міжнародної технічної допомоги

12.09.2018 22:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

20 проектів міжнародної технічної допомоги реалізовувались в області від початку року. Про це повідомила  начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Ганна Жебчук.

За її словами, сума залучених грантових коштів складає близько 10 млн. євро.

Так, обласна державна адміністрація, відповідно до функцій бенефіціара, на належному рівні забезпечує координацію всіх проектів міжнародної технічної допомоги, що реалізуються в області.  

Так, на сьогодні у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства «Україна – Молдова» розпочато практичну реалізацію 8 проектів, виконавцями та партнерами яких виступають представники Чернівецької області, залучено близько 900,0 тис. євро грантових коштів.

«З метою участі в конкурсному відборі проектів в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна» 2014-2020 Європейського інструменту сусідства за перше півріччя 2018 року організовано і проведено 2 семінари-тренінги для потенційних аплікантів Чернівецької області, а також забезпечено організаційний супровід підготовки 13 проектних пропозицій, які подано на конкурсний відбір проектів. Ми сподіваємося на отримання в кінцевому результаті гарних проектів та залучення в область грантових коштів на їх реалізацію», - зазначила начальник профільного управління.

Окрім цього, в області налагоджено співпрацю з низкою міжнародних та донорських організацій, а саме: Німецьким Товариством Співробітництва (GIZ), ПРООН, Програмою «U-LEAD з Європою», а також Австрійською агенцією розвитку та Державним агентством з питань надання міжнародної допомоги  МЗС Румунії.

«Зокрема, в рамках пілотного проекту Австрійської Агенції Розвитку та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей» реалізовано 9 мікропроектів з розвитку об’єктів соціальної сфери в сільській місцевості на загальну суму 4,3 млн. грн., а також налагоджено переробку молока СОК «Добрі газди» в Глибоцькій ОТГ (освоєно 760,0 тис. грн.).

За фінансової підтримки Німецького Товариства Співробітництва (GIZ) та в рамках Програми «U-LEAD з Європою» здійснюється практична реалізація 2 пілотних проектів – «Інтегрований розвиток міст» та «Децентралізація влади в Україні».

Водночас управлінням забезпечується моніторинг впровадження трьох проектів міжнародної технічної допомоги, які фінансуються за кошти ЄС: з них 2 проекти з модернізації системи освітлення та теплопостачання у м. Чернівцях, а також проект «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання», що передбачає створення 10 сільськогосподарських кооперативів та інформаційних центрів у 10 об’єднаних територіальних громадах області.

«Крім того, за кошти міжнародних фінансових організацій розпочато реалізацію проекту з реконструкції системи водопостачання та проекту з проведення енергоефективних заходів у будівлях 33 бюджетних установ у м. Чернівцях, сума залучених грантових коштів складає по 3,0 млн. євро в кожному з проектів», - підсумувала начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews