У Чернівецькій області виконується регіональна програма протидії ВІЛ/СНІД

14.09.2018 21:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Одним із питань порядку денного чергового засідання сесії Чернівецької обласної ради було виконання Комплексної соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Чернівецькій області на 2015-2018 роки.

Як зазначив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк, протягом усіх років дії Програми її фінансування з обласного бюджету здійснювалося у повному обсязі, що дало змогу реалізувати всі напрямки роботи з протидії ВІЛ/СНІД.

«Чернівецька область належить до регіонів із низьким рівнем захворюваності на ВІЛ-інфекцію та низьким рівнем смертності від захворювань, зумовлених СНІДом. Однак статистика свідчать, що епідемію ВІЛ-інфекції в області ще не подолано. Щороку в області реєструється близько ста осіб із вперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції, що й зумовило необхідність розробки й ухвалення  «Комплексної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Чернівецької області на 2015-2018 роки», - відзначив Юрій Лесюк.

Метою Програми, за його словами, було зниження рівня захворюваності й смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ тощо за рахунок бюджетного фінансування та коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Для досягнення визначеної Програмою мети в області було здійснено цілу низку заходів для поліпшення якості й доступності послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, послуг із лікування, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ, у рамках реформування системи охорони здоров’я тощо.

Стосовно того, чи буде в області прийнято нову регіональну програму протидії ВІЛ/СНІД, то зі слів Юрія Лесюка, відповідно до чинного законодавства, це можна буде зробити після ухвалення відповідної державної програми. 

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews