На Буковині перенесли вакцинацію тварин проти сказу

16.09.2018 07:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 14 вересня у Чернівецькій області мали розпочати вакцинацію диких м’ясоїдних тварин. Її терміни змістилися. Поки що профілактика сказу триває в Івано-Франківській області, а Буковина на черзі.

Проводити профілактику будуть для лисиць, лісових єнотів та інші диких м‘ясоїдних тварин, які водяться у Чернівецькій області. Вакцину розподілять з літака, який пролетить над лісовими та сільськогосподарськими угіддями.

«Вакцинація буде проводитися за допомогою комплексу, який буде розкидати вакцину з певною відстанню на кожен квадратний кілометр лісу. На це все є розрахунки, розраховано відповідно до кількості лисиць, розрахована кількість розкинутої вакцини. Літак має чіткі маршрути», – Олександр Александрюк, головний державний інспектор ветеринарної медицини у Чернівецькій області.

Діє ця вакцина протягом одного року. Її ефективність досліджуватимуть у лабораторіях.

«У нас буде плановий відстріл лисиць. Тоді ми відбираємо зуби з нижньої щелепи, нумеруємо і відправляємо в Київ у Державний лабораторний науково-дослідний інститут для діагностики. Там вони роблять дослідження і виясняють, чи є там вакцинація, чи немає», –Василина Романко, завідуюча вірусологічним відділом Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Приблизний термін вакцинації у Чернівецькій області – з 19 по 26 вересня. У «Держпродспоживслужбі» закликають не піднімати з землі брикети, які розкидатимуть літаки, та не переносити їх на інше місце.

За матеріалами ТРК "Буковина".

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews