На Буковині з'явився ще один інклюзивно-ресурсний центр

18.09.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями за участю заступника голови обласної державної адміністрації Мирослава Заячука відбулося відкриття інклюзивно - ресурсного центру в смт. Глибока. Освітній заклад облаштовано для супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Мирослав Заячук подякував усім, хто долучилися до створення нової установи. «В області відкрито вже восьмий такий заклад, завдяки чому реалізовується право дітей на освіту та рівний доступ до отримання якісних освітніх послуг», - відзначив посадовець.

Присутні мали змогу оглянути Центр, ознайомитися із кабінетами, оснащеними меблями, дидактичним матеріалом, комп’ютерним обладнанням та спортивним інвентарем для проведення занять із лікувальної фізкультури.

Матеріально-технічна база інклюзивно-ресурного центру відповідає сучасним вимогам.

У закладі працюватиме команда фахівців: практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог та вчитель лікувальної фізкультури, які здійснюватимуть кваліфікований супровід дітей з особливими освітніми потребами. Фахівцями Центру здійснюватиметься комплексна оцінка розвитку дітей з особливими освітніми потребами, за результатами якої вони визначатимуть напрям, обсяг психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами (для дитини з інвалідністю – з урахуванням індивідуальної програми реабілітації) та забезпечуватимуть її надання шляхом проведення індивідуальних та групових занять.

У разі встановлення фахівцями ІРЦ наявності у дитини особливих освітніх потреб, висновок про комплексну оцінку є підставою для складання для неї індивідуальної програми розвитку, надання їй психолого-педагогічної допомоги та визначення програми, за якою вона навчатиметься.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews