На Буковині шість депутатів написали заяви на складання повноважень

20.09.2018 12:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Це ж яка має бути мотивація!?... 6 депутатів Зеленецької сільської ради Кельменецького району написали заяви на складання повноважень, щоб тільки не приймати рішення про об'єднання з с. Лівинці та с. Подвірївка. 

Про це повідомив радник з питань децентралізації у ULEAD з Європою / ULEAD with Europe  Taras Prokop.

В селі вже двічі були проведені слухання щодо об'єднання і більшість людей виступили за об'єднання в Лівинецьку громаду, але цього депутатам було недостатньо і вони ініціювали проведення подворового опитування в селі. Хоча самі депутати процес ігнорували, опитування було проведено і за його результатами 724 мешканці села з 786 опитаних висловили бажання створити Лівинецьку ОТГ, 58 було проти, 4 утримались.

Так як попереньо депутати стверджували, що опираються на волю людей, тепер вже їм не було куди діватись, але вони вирішили втекти від відповідальності і написали заяви на складання повноважень, хоча й без рішення ради, вони ще є депутатами, але чи будуть брати участь у наступних сесія - питання...

Цим самим робота Зеленецької сільської ради фактично повністю заблокована, а далі потрібно приймати бюджет і вирішувати нагальні питання життєдіяльності села. 

Тепер депутати мають підтвердити своє рішення про складання повноважень, або ж люди підуть за процедурою відкликання за народною ініціативою, щоб встигнути обрати нових депутатів і прийняти бюджет на наступний рік. 

Таким чином, захищаючи якісь приватні інтереси, депутати поставили під загрозу функціонування сільської ради, а також майбутнього життя ряду сіл Кельменецького району.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Taras Prokop.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews