Понад 200 мільйонів гривень сплатили в казну буковинські землекористувачі

20.09.2018 21:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Про це інформують у Головному фіскальному відомстві області та роз’яснюють, аналізуючи податкові надходження у січні – серпні 2018 року фахівці фіскальної служби спостерігають збільшення сплати земельного податку у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 9,6 млн грн.

Відтак, за вказаний період власники та орендарі земельних ділянок - юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів за використання землі 134,1 млн грн, а від фізичних осіб – землевласників та землекористувачів надійшло більше 67,3 млн. грн.

Характерним у платі за землю є те, що вона надходить безпосередньо до місцевих бюджетів та відповідно має вагоме значення для зміцнення фінансової самодостатності територіальних утворень. Наразі, земельний податок посідає третє місце в наповненні бюджетів територіальних громад (виконання плану становить 101,1 відсоток) – наголошують у відомстві.

Принагідно нагадують, буковинцям, які проігнорували розрахуватися вчасно за користування земельними ділянками доведеться додатково сплатити штрафні санкції у розмірі 10% при затримці до 30 календарних днів та 20% - більше 30 календарних днів.

За матеріалами прес-служби Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews