Як розвивається Вижницька ОТГ?

25.09.2018 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Серед особливостей розвитку Вижницької міської об’єднаної територіальної громади  – використання всіх можливостей, які з’явилися в неї після об’єднання, в тому числі грантове фінансування від ЄС.

Вижницька громада є однією з 6 об’єднаних територіальних  громад Чернівецької області, які відібрано для подальшої участі у програмі «U-LEAD з Європою» в частині створення (модернізації) центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Програма має на меті сприяння реформі децентралізації в Україні в цілому та розширення можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку ЦНАП. 

Субвенція на розвиток інфраструктури є також однією з переваг для розвитку Вижницької ОТГ. На 2018 рік Вижницькій міській об’єднаній територіальній громаді передбачено 4,6 млн. грн. інфраструктурної субвенції. На    цей  час   завершено  капітальний ремонт  пішохідного   переходу   в     с. Виженка на загальну суму 231,5 тис. грн. за рахунок коштів субвенції. Також завершено капітальний ремонт вуличного освітлення із встановленням енергоефективних ліхтарів в с. Багна, на який було виділено 294,1 тис. грн. коштів субвенції і 4,28 тис. грн. з місцевого бюджету, та завершено ремонт вулиці Української в с. Чорногузи на 717,688 тис. грн. інфраструктурної субвенції. У селі Кибаки почалися ремонтні роботи із реконструкції частини будівлі ЗОШ I-II ступенів під навчально-виховний комплекс по вулиці Буковинський, 4 на загальну суму 1 млн. 86 тис. грн.

Крім того, планується початок ремонтних робіт із добудови групових приміщень дошкільного навчального закладу «Берізка» по вул. Шевченка, 85 в с. Іспас Вижницького району Чернівецької області, які будуть профінансовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у розмірі 2 млн. 408 тис. грн. та за рахунок коштів інфраструктурної субвенції – 1 млн. 32 тис. грн.

Отже, отримавши нові фінансові можливості, Вижницька ОТГ активно оновлює та розбудовує соціальну інфраструктуру.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews