Кельменеччина: експерти навчали представників майбутніх ОТГ

26.09.2018 22:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У вівторок, 25 вересня, в Кельменецькій райдержадміністрації для селищного, сільських голів, представників структурних підрозділів райдержадміністрації відбувся тренінг з питань управління проектами (основ проектного менеджменту) для потенційних громад Кельменецького району, який провели  фахівці Чернівецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки обласної державної адміністрації.

Тренерами виступили представники Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації та Центру розвитку місцевого самоврядування в Чернівецькій області.

Присутнім розповіли про донорські програми, що фінансують проекти місцевого розвитку ОТГ, а також про проекти, які реалізовані у громадах області, поінформували про кількість залучених інвестицій через гранти. Особлива увага приділялася проектам, які були реалізовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Тренінг дав можливість отримати необхідні знання для початку ведення проектної діяльності, розібратися із поняттями «Аналіз та формулювання проблем», «мета», «цілі», «завдання», «заходи проекту», зі специфікою роботи в міжнародних проектах  та ін.

Тренери надали консультації щодо застосування проектного підходу до управління в цілому: коли це ефективно і з чого почати, наголошено на етапах підготовки і планування проекту, розробці документів, проаналізовано розробку заявок на грантове фінансування проектів, а також поділилися досвідом та вказали на помилки, невідповідності та випадки неправильного написання проектів, тим самим підвищуючи шанси на отримання коштів для його реалізації.

Завдяки аналізу основних причинно-наслідкових зв'язків на конкретних прикладах було продемонстровано побудову «Дерева проблем», зв’язок між проблемами і цілями.

Під час заходу присутнім були надані практичні поради написання проектів, співробітництва з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями, окреслені загальні вимоги, яким повинні відповідати проекти.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews