Робота нового перинатального центру в Чернівцях під питанням

30.09.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях перинатальний центр може не почати свою роботу через недостатню кількість бюджетних коштів. Про це розповів  голова ОДА Олександр Фищук.

Кожен житель міста Чернівці знає, що в даний момент проходить будівництво нового перинатального центру. Це будівництво продовжується на протязі пяти довгих років, та в цьому році заплановане відкриття медичного закладу може не відбутись. Головна причина – брак коштів.

З самого початку всіх робіт Уряд України виділив 43 мільйони гривень, але наразі за проведеними підрахунками ще потрібно не менше 30 мільйонів для придбання всього обладнання. Без такого інструменту перинатальний центр в Чернівцях просто не зможе існувати, адже в стінах цього закладу будуть народжуватись нові громадяни, а цей процес – досить важливий та потребує максимум сучасності та професіоналізму.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук зауважив, що через відсутність потрібних коштів заплановане відкриття перинатального центру в цьому році може не відбутись. Наразі чиновники направили офіційний лист до Уряду з проханням виділити потрібні кошти, так як обласний та районний бюджети в повній мірі взяти на себе такі глобальні затрати не можуть.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews