Парк Шиллера у Чернівцях перетворили на місце збору місцевих п’яничок та наркоманів

02.10.2018 14:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях члени спілки "Побратими України" спільно із Чернівецькою антинаркотичною асоціацією прибрали територію парку Шиллера. Вони назбирали майже 10 мішків сміття та більше ста використаних шприців. 

Після чого зазначили, що за прибирання цієї території мав би хтось відповідати, а не спілки та громадські організації.

Чиновники пояснюють цю проблему так:

"Прибирання парку Шиллера наше підприємство здійснює лише на ділянці 0,4 гектара - це територія біля річки. Прибирання іншої частини парку, а це 3,9 га, раніше було закріплено за баром "Рандеву", що знаходиться на території парку. Був договір, згідно з яким вони мали доглядати за територією парку, прибирати. У договорі навіть був пункт, у якому зазначалося, що вони мають брати саджанці у нас та висаджувати дерева у парку. Та термін договору закінчився ще у березні. Тож зараз ця територія не має власника. Знаємо лише, що цю ділянку мають надалі комусь передати, можливо навіть і нам. Та, якщо людям кортить зробити прибирання у парку, то у нас зараз саме триває місячник прибирання. Усю необхідну техніку ми видаємо і будемо лише раді, якщо люди об’єднаються та зроблять чистіше",— розповів Олександр Брязкало, керуючий міським трестом зеленого господарства.

Хто буде новим власником парку – поки не відомо. Наразі ж парк Шиллера є постійним місцем збору місцевих п’яничок та наркоманів. 

"Патрулюють парк Шиллера систематично у вечірній час, по мірі можливості. Відомо, що це місце у Чернівцях має не найкращу славу, але є й інші райони, у яких патруль буде більш дієвим. У ті місця є більше викликів",— розповів Ігор Пастух, інспектор із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews