У селах Буковини охоронятимуть здоров’я

03.10.2018 07:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Другого жовтня під головуванням Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада з питання розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Від Чернівецької області участь у нараді взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, заступники голови ОДА Михайло Павлюк та Ігор Богатирець, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Олександр Пуршага.

Під час наради повідомлено, що на сьогодні наказами Мінрегіону затверджено 512 проектів нового будівництва амбулаторій у всіх регіонах. Це: амбулаторії монопрактики на 1-2 лікаря без житла (155 об’єктів), амбулаторії монопрактики на 1-2 лікаря з житлом (152 об’єкти), амбулаторії групової практики на 3-4 лікаря (188 об’єктів), ЦПМСД на 5-7 лікарів (17 об’єктів). Регіони рухаються за визначеним календарним планом і вже розпочато будівництво 27 нових сучасних медичних амбулаторій.

Геннадій Зубко звернув увагу учасників наради на важливості якнайшвидшого врегулювання питань щодо оформлення земельних ділянок для будівництва нових об’єктів та затвердження проектної документації для початку реалізації проектів.

«Також у зоні особливої уваги — питання зовнішніх мереж, та забезпечення широкосмуговим доступом до мережі Інтернет – амбулаторії первинної медицини повинні бути забезпечені всією необхідною інфраструктурою», – підкреслив урядовець.

Як повідомив голова обласної державної адміністрації, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості для Чернівецької області складає понад 37,4 млн. грн.

«В рамках засідання робочої групи щодо розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості Чернівецької області було відібрано 7 об'єктів будівництва амбулаторій у сільській місцевості: у селах Чагор та Опришени Глибоцького району, у селі Комарів Кельменецького району, селах Горбово та Остриця Герцаївського району, селі Магала Новоселицького району, селі Недобоївці Хотинського району, котрі були затверджені рішенням 26 сесії обласної ради 7 скликання №133-24/18 від 12 вересня 2018 року. Також визначено перелік із 41 закладу охорони здоров’я у сільській місцевості, що пропонується дооснастити медичним обладнанням та службовим автотранспортом, а також необхідний обсяг фінансування на суму понад 59 млн. грн.», - зазначив посадовець.

Станом на 01.10.2018 в Чернівецькій області зареєструвалися в електронній системі охорони здоров’я (ОЗ) 651 лікар, 45 закладів підключено до електронної системи ОЗ,  471 770 осіб уклали з лікарем декларації від початку кампанії.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews