У Чернівцях відбудеться перший дитячий інклюзивний мистецький фестиваль

05.10.2018 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Унікальний проект Дитячий інклюзивний мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт», який увійшов до списку переможців конкурсу  Українського культурного фонду, презентували в Чернівецькій міській раді.

Як зазначила координатор проекту Лідія Анциперова, його метою  є створення засад, методик та алгоритмів  дитячої інклюзії у сфері культури та мистецтв, залучення дітей з особливими потребами до мистецьких подій, надання митцям досвіду  спілкування з дітьми з особливими потребами під час спільного створення мистецьких продуктів.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Світлана Скригунець повідомила, що в Чернівцях проживає 1195  дітей з особливими потребами (1086  родин), які є найбільш вразливими і змалечку зазнають певної дискримінації, а батьки намагаючись створювати для дітей  гідні  умови життя та дозвілля, самостійно долають проблеми і відстоюють права  дітей, об’єднуючись в громадські організації. Сфера культури та мистецтв майже не задіяна у створенні можливостей для інтеграції дітей з особливими потребами у широкий соціум та побудови рівноправних суспільних відносин.

Проект «Наш чудовий СонцеСвіт» спрямований саме на це і триватиме впродовж жовтня-листопада ц.р. До заходів фестивалю долучаються волонтери та студенти, правозахисні організації, ГО «Моє миле Сонечко», ГГО «Особливі серед нас» у співпраці та за підтримки Чернівецької міської ради. На день міста, 6 жовтня о 12.30 відбудеться відкриття фестивалю у мистецькому дворику Арт-інфо – центру «Czernowitz-Чернівці». 6,7 та 13 жовтня з 13.00 до 15.30 відбудуться три сесії живопису   «СонцеСвіт – один для всіх!», в результаті якого 30 дітей, 15 – з особливими потребами спільно з митцями  створять 30 картин. Логотип фестивалю створила відома  художниця і письменниця  Юлія Косівчук.

Як повідомили організатори фестивалю, в листопаді буде організована виставка дитячих картин «Всі діти рівні. Всі діти талановиті»,  проведено флешмоб «СонцеСвіт – один для всіх!», а також планується постановка вистави «Пригоди сонячного промінчика»,  героями  якого стануть персонажі картин учасників фестивалю, а  ролі зіграють самі діти. В середині листопада відбудеться великий концерт і показ новоствореного мультфільма «Пригоди сонячного промінчика».

Проект дитячого інклюзивного мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт» спрямований не лише на особливих дітей, а й на кожного з нас для розуміння, що всі діти –рівні, всі чудові і талановиті.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews