У Чернівцях обіцяють відновити водопостачання у багатоповерхівках після аварії (Фото)

10.10.2018 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У Чернівцях водопостачання у багатоповерхівках постараються відновити 10 жовтня. 

Як повідомили в КП «Чернівціводоканал», аварія, яка сталася напередодніна водогоні Чернівці-Дністер, дуже масштабна. Стовп води був 7 метрів заввишки, до того ж у місці, яке розташоване між насосними станціями «Вікно» та «Шубранець» (ІІ та ІІІ підйом води).

Для того, щоб заварити прорив, довелося повністю осушувати весь водогін. Наразі ремонтні роботи майже завершені, але у випадку Чернівців відновлення водопостачання – процес тривалий. Спочатку треба заповнити водою трасу «Вікно-Шубранець», це та ділянка, де була аварія. Траса протяжністю 26,6 кілометрів та діаметром труби 1000-1200 мм. Потім заповнюватимуть резервуари чистої води на Шубранці.

Після того, як буде досягнуто необхідний мінімум рівня води в резервуварах, на насосній станції Шубранець запустять насосний агрегат і почнуть заповнювати дві ділянки водогону довжиною по 11 кілометрів. Ці водогони наповнять резервуари чистої води на «Попова».  І тільки після того вода потрапить в мережі Чернівців. За умови, що усі ділянки витримають набір води і коливання тиску, вода в мережі міста почне потрапляти 10 жовтня.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews