На Буковині поменшало недобросовісних роботодавців

11.10.2018 07:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З метою захисту прав застрахованих осіб на гідну оплату праці, соціальне та пенсійне забезпечення, фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, спільно з представниками Управління Держпраці в Чернівецькій області, Головного управлінням ДФС в Чернівецькій області, органами місцевої влади здійснюють активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців області про недопустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин та громадян щодо впливу нелегальної зайнятості на набуття страхового стажу, необхідного для призначення соціальних та пенсійних виплат.

Зокрема, цьогоріч 2018 року здійснено 382 виступи на місцевих радіо та телеканалах, проведено понад 1,0 тис. зустрічей з трудовими колективами, розповсюджено понад 8,7 тис. буклетів та листівок, проведено 1,2 тис. зустрічей зі страхувальниками, бухгалтерами, працівниками кадрових служб, 57 флешмобів, 113 зустрічей зі студентською та учнівською молоддю, а також 171 зустріч з безробітними у центрах зайнятості.

Результатом інформаційно-роз’яснювальної кампанії та налагодженої співпраці з органами влади та контролюючими органами є зменшення в області, порівняно з початком року, кількості роботодавців, які нараховують заробітну плату найманим працівникам менше мінімального розміру, – на 243, працівників – на 1,2 тис. осіб, а порівняно з аналогічним періодом 2017 року  роботодавців – на 408 суб’єктів, працівників – майже 1,8 тис. осіб.

Завдяки всім вжитим заходам з початку року до бюджету Пенсійного фонду України в області надійшло власних доходів в сумі 1717,3 млн.грн., що на 406,3 млн.грн. (31,0%) більше, ніж за січень-вересень 2017 року.

Власних доходів, адміністрування яких здійснюється Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, мобілізовано в сумі 16,7 млн.грн., що на 1,9 млн.грн. (13,0%) більше надходжень січня-вересня 2017 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews