Чернівчани хочуть змінити назви двох вулиць

14.10.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях дві вулиці можуть змінити свої назви. Нині вирішується доля двох вулиць - Суворова та Кутузова.

Активісти вже встигли зареєструвати електронну петицію в Чернівецькій міській раді щодо зміни назв двох вулиць – Суворова та Кутузова. До цього моменту всі жителі не протестували проти назв адміністративних артерій міста навіть в період декомунізації. Але наразі це питання постало дуже гостро, та влада буде приймати відповідне рішення стосовно нього в найближчий час.

За словами прихильників присвоєння нових назв вулицям, Суворов та Кутузов, будучи російськими діячами, не відіграли ніякої ролі в житті Чернівців, навіть, не мають до них ніякого відношення. Через це, на фоні конфлікту з агресором Росією, жителі наполягають змінити назви цих двох вулиць. Натомість пропонують вулицю Кутузова наректи іменем американського сенатора Джона Маккейна, а замість Суворова – вулицю в честь українського полководця Петра Болбочана, що виступав на боці армії УНР.

Петиція з пропозицією зміни назви вулиць Суворова та Кутузова в Чернівцях вже почала набирати голоси. Якщо  кількість досягне встановленого ліміту, депутати розглянуть її на засіданні виконкому та приймуть відповідне рішення.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews